FairWater voor een schone wereld - Verhaalmakers
16974
post-template-default,single,single-post,postid-16974,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default
Fairwater

FairWater voor een schone wereld

In de afgelopen decennia zijn er in Afrika meer dan een half miljoen waterpompen geplaatst, waarvan nu ruim veertig procent niet meer functioneert en in onbruik staan weg te roesten. De ‘hulp’ pompen zijn te duur in het onderhoud, de technologie is verouderd waardoor de allerarmsten aan hun lot worden overgelaten. FairWater is een initiatief van Paul van Beers en wil door het plaatsen van duurzame betaalbare waterpompen iedere Afrikaan toegang bieden tot eerlijk schoon drinkwater.

Paul benaderde mij om met zijn verhaal aan de slag te gaan. Hij vond zijn verhaal nogal ruw en moeilijk over te brengen, omdat de mensen zich geen voorstelling kunnen maken hoe het er werkelijk in Afrika eraan toegaat. Paul werk al vanaf 1985 als fysische geograaf en hydroloog in verschillende Afrikaanse landen er ervaart dagelijks wat goedbedoelende organisatie in het dagelijks leven van Afrikanen aanrichten.

Samen hebben we zijn verhaal meer toegeschreven op de manier waarop FairWater werkt, welke urgentie daar achter schuilgaat, dan louter wat FairWater doet. Er is veel onwetendheid over de resultaten van goed doelen en gebrek aan transparantie. Paul wil het Nederlandse publiek vertellen wat er werkelijk in Afrika (achter de schermen) afspeelt bij zogenaamde ontwikkelingshulp. 

 

Godfried Hartkamp
godfried@verhaalmakers.nl

Voorheen werkte ik als regisseur voor uiteenlopende televisieprogramma’s van publieke en commerciële omroepen. Nu is het mijn missie om ondernemers zoals jij te helpen met storytelling zodat jij succes hebt met jouw verhaal.

Geen reactie's

Geef een reactie