Het Succes van IPS - Verhaalmakers
17386
post-template-default,single,single-post,postid-17386,single-format-video,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17735

Het Succes van IPS

Soms heb je een klus die je écht aan het hart gaat. Zo’n opdracht waarbij alle realiteitszin qua investering in tijd versus opbrengt ergens in het traject verloren is gegaan.  Want de plannen om voor Roads een film te maken over IPS (Individuele Plaatsing en Steun) dateren al uit medio 2015 en pas eind 2017 zag de lang verwachte productie eindelijk het levenslicht tijdens het 360 graden IPS symposium van Roads.

Het idee voor het maken van een film ontstond tijdens een netwerkbijeenkomst die was georganiseerd door Roads voor werkgevers om aandacht te vragen voor werkzoekenden met een psychiatrische aandoening. Natuurlijk waren er bij die bijeenkomst werkgevers aanwezig die al cliënten van Roads in dienst hadden en daar louter positieve verhalen over vertelden. Daarnaast waren er ook cliënten aanwezig die op hun beurt vertelde wat het voor hen betekende om weer aan het werk te kunnen. De bijeenkomst bewees het succes van IPS om mensen met ernstige psychische aandoeningen te begeleiden naar regulier betaald werk.

Desondanks ondervonden de IPS trajectcoaches toch veel weerstand en koudwatervrees bij bedrijven om mensen met een vlekje in dienst te nemen. Zo was het idee om ‘het succes van IPS’ op beeld vast te leggen geboren om diegene die nog twijfelen over det streep te halen. Waarom het dan toch zolang heeft geduurd om de film te maken, daar kunnen we talloze reden voor opsommen, maar het is dankzij de inspanningen en vasthoudendheid trajectcoach Margreet van der Horst dat de film er nu is. Zie hier de succesverhalen van Alain le Brocq en zijn werkgever Herman Zuurbier, teamleider Swissport Amsterdam, Mitchell Tjong-a-Tjoe en Mimouna El Hallaoui van Mam’s Cleaning & Services.

Godfried Hartkamp
godfried@verhaalmakers.nl

Voorheen werkte ik als regisseur voor uiteenlopende televisieprogramma’s van publieke en commerciële omroepen. Nu is het mijn missie om ondernemers zoals jij te helpen met storytelling zodat jij succes hebt met jouw verhaal.

Geen reactie's

Geef een reactie