Moskee in de stad - Een multiculturele droom anno 2014 - Verhaalmakers
16891
post-template-default,single,single-post,postid-16891,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Moskee in de stad – Een multiculturele droom anno 2014

In 2014 maakten we Moskee in de Stad – een transmediaal project over de bouw van de Westermoskee. Dit verhaal begint rond 1994 met de droom van de Turks-religieuze beweging Milli Görüş om in de oude stadswijk De Baarsjes in Amsterdam West een Turks gebedshuis te bouwen, wat gaandeweg transformeerde tot een groots multicultureel project dat de integratie van Turkse moslims moest bevorderen.

Na een fel conflict tussen progressieve en behoudende Turkse moslims ontaardde het project in een debacle. Desalniettemin werd de Westermoskee twintig jaar later alsnog gebouwd. We volgden betrokkenen en omwonenden van de moskee in aanbouw. Wat bleef over van het multiculturele samenleven waar de moskee met omliggende woningen een voorbeeld van moest worden?

Moskee in de Stad is een interactieve webdocumentaire. De episodes zijn chronologisch te volgen, of via een tijdslijn en/of personen. Gefilmd materiaal, archiefbeelden, krantenartikelen, foto’s en teksten worden afwisselend ingezet.

Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen het boek ‘De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid’. Op Parool.nl verscheen wekelijks een nieuwe episode van Moskee in de Stad. De Correspondent publiceerde een preview.

Godfried Hartkamp
godfried@verhaalmakers.nl

Voorheen werkte ik als regisseur voor uiteenlopende televisieprogramma’s van publieke en commerciële omroepen. Nu is het mijn missie om ondernemers zoals jij te helpen met storytelling zodat jij succes hebt met jouw verhaal.

Geen reactie's

Geef een reactie