Zichtbaar zijn voor Elkaar - Verhaalmakers
16885
post-template-default,single,single-post,postid-16885,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default
Zichtbaar zijn voor elkaar

Zichtbaar zijn voor Elkaar

Hoe wordt je zichtbaar en kom je als zp’er in beeld bij de grote bedrijven zonder hen te overladen met ongevraagde aanbiedingen? Dat was één van de vragen waar de themakring ZP  van de Vereniging Bedrijfskring Almere mee worstelde en mij had gevraag om hierop in een interactieve workshop storytelling de antwoorden te vinden. De themakring bestaat uit ca 50 enthousiaste zelfstandig professionals (zp) en wil meerwaarde bieden door kennis uit te wisselen en het creëren van kansen voor opdrachten bij de grote bedrijven (xl) in de regio Almere.

Echter, uit eedere ervaringen was gebleken dat tijdens netwerkmeetings zp’ers de neiging hebben om zich massaal ‘als vliegen op de stroop’ op de xl’ers te storten. Met als gevolg dat de xl’ers overladen worden met ongevraagde aanbiedingen en de volgende meeting overwegen om thuis te blijven. Deze aanbodgestuurde manier van netwerken en profileren werkt averechts en dus moet daar verandering in komen. Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten zich tot jouw aangetrokken voelen en niet andersom zoals dat nu het geval is. Het resultaat was een energieke avond waarin zp’ers met elkaar in gesprek zijn gegaan, verhalen hebben kunnen delen en zo’n zijn geworden voor elkaar.

Als werkgroep ZP-leden van Bedrijfsvereniging Almere hebben wij Godfried gevraagd ons op weg te helpen met het maken van ons verhaal. Tijdens een interactieve workshop maakte hij gebruik van veel leuke en treffende voorbeelden. Als Zp-leden hebben we daardoor onderling elkaars verhaal kunnen delen en aanvullen. Maar ook hebben wij als groep ons gezamenlijk verhaal kunnen opstarten. Al met al een zeer nuttige en bruisende bijeenkomst waarvoor we Godfried heel hartelijk danken en hem van harte kunnen aanbevelen.

– Marga Janse, voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere

 

Godfried Hartkamp
godfried@verhaalmakers.nl

Voorheen werkte ik als regisseur voor uiteenlopende televisieprogramma’s van publieke en commerciële omroepen. Nu is het mijn missie om ondernemers zoals jij te helpen met storytelling zodat jij succes hebt met jouw verhaal.

Geen reactie's

Geef een reactie